The Secret Business #1, Bloem in je Thee.

Bijgewerkt: jan 17


Voor The Secret Scents ga ik regelmatig samenwerkingen aan met andere bedrijven, naar mijn mening zijn dit stuk voor stuk bedrijven die iedereen gezien moet hebben. Om die bedrijven extra onder de aandacht te brengen zal ik iedere maand een blog online zetten met daarin alles wat je over een bedrijf zou willen weten.


Deze maand gaat de blog over het bedrijf van Angela, de eigenaresse van Bloem in je Thee. Angela en ik kennen elkaar via Instagram en haar bedrijf is zo leuk! Meer weten? Lees dan hier haar antwoorden op mijn vragen.


Wie ben je en wat voor bedrijf heb je?


Ik ben Angela en sinds 2019 heb ik een webshop in b(l)oeiende thee. Ik verkoop alleen maar bloemen waar je thee van kan maken. Bijvoorbeeld rozenbloesem, lavendel, kamille, goudsbloem, vlinder-erwtbloesem, etc. Maar ook theebloemen; dit zijn bolletjes gedroogde groene thee waar één of meerdere gedroogde bloemen in zijn gerold. Zodra deze bolletjes in aanraking komen met heet water, bloeien ze open. Deze bolletjes worden met de hand gerold en de bloemen die er in zitten zijn bijvoorbeeld goudsbloem, lelie en ik heb er zelfs eentje met een prinses Irene tulp uit de Noordoostpolder, lekker Nederlands dus! Sinds kort verkopen we ook chocolade, mijn favoriet is dan het merk Seed and Bean, allemaal biologisch, sommige vegan en de verpakking is volledig composteerbaar, hoe tof! Deze chocolade wordt voornamelijk toegevoegd aan onze brievenbuspakketjes, zodat de ontvanger lekker een momentje voor zichzelf kan creëren.

Naast mijn webshop zit ik in het laatste jaar van de PABO, ik hoop nadat ik ben afgestudeerd mijn webshop te kunnen combineren met voor de klas staan. Juf worden wil ik al sinds ik kind ben, dus ik ben er bijna!


Werk je alleen of heb je een team?


Ik heb mijn webshop alleen, maar ik krijg regelmatig hulp van mijn vriend. Hij helpt dan met inpakken en denkt soms mee. Bij hele grote opdrachten die snel verzonden moeten zijn, zijn er gelukkig genoeg mensen om mij te helpen. Dan maken we er een paar gezellige momenten van. Het is af en toe wel leuk om met meer mensen bezig te zijn, zo kan ik mijn geluk en het plezier dat ik hierin heb delen.


Hoe ben je op het idee gekomen om Bloem in je Thee te starten?


Ik was in 2019 op wintersport en ik herinner mij nog dat ik tegen iemand zei (die zelf ook een webshop heeft) dat ik niets meer naast mijn studie wil doen. Ik had tot drie jaar daarvoor een website/blog waarop ik schreef over beauty en lifestyle en hiervoor bezocht ik onder andere ook evenementen van grote en kleine merken. Ik ben toen gestopt met bloggen, omdat de online wereld heel erg veranderd was (ik moet toegeven, ik begon al met bloggen in 2009). Ik ben toen gestopt, ook omdat ik meer wilde doen voor anderen en niet meer hele dagen alleen wilde zijn en alleen maar typen.

Terug naar die wintersport, in de laatste nacht droomde ik over ‘mijn’ bedrijf. Ik had alles bedacht in mijn droom, de producten die ik wilde verkopen, de naam, hoe het logo eruit moest zien, de sfeer op de foto’s, alles! En dat terwijl ik theebloemen misschien één keer had gezien, lang geleden!

Dus op de terugreis heb ik gelijk mijn naam vastgelegd, een afspraak gemaakt bij de Kamer van Koophandel en ben ik op zoek gegaan naar waar ik alle producten en materialen kon kopen.

Ik vind het zelf maar een gek verhaal en moet ook altijd lachen als ik dit vertel aan anderen. De meesten reageren dan met “wow, doe mij ook zo’n droom!”