top of page

The Secret Business #1, Bloem in je Thee.

Bijgewerkt op: 17 jan. 2021


Voor The Secret Scents ga ik regelmatig samenwerkingen aan met andere bedrijven, naar mijn mening zijn dit stuk voor stuk bedrijven die iedereen gezien moet hebben. Om die bedrijven extra onder de aandacht te brengen zal ik iedere maand een blog online zetten met daarin alles wat je over een bedrijf zou willen weten.


Deze maand gaat de blog over het bedrijf van Angela, de eigenaresse van Bloem in je Thee. Angela en ik kennen elkaar via Instagram en haar bedrijf is zo leuk! Meer weten? Lees dan hier haar antwoorden op mijn vragen.


Wie ben je en wat voor bedrijf heb je?


Ik ben Angela en sinds 2019 heb ik een webshop in b(l)oeiende thee. Ik verkoop alleen maar bloemen waar je thee van kan maken. Bijvoorbeeld rozenbloesem, lavendel, kamille, goudsbloem, vlinder-erwtbloesem, etc. Maar ook theebloemen; dit zijn bolletjes gedroogde groene thee waar één of meerdere gedroogde bloemen in zijn gerold. Zodra deze bolletjes in aanraking komen met heet water, bloeien ze open. Deze bolletjes worden met de hand gerold en de bloemen die er in zitten zijn bijvoorbeeld goudsbloem, lelie en ik heb er zelfs eentje met een prinses Irene tulp uit de Noordoostpolder, lekker Nederlands dus! Sinds kort verkopen we ook chocolade, mijn favoriet is dan het merk Seed and Bean, allemaal biologisch, sommige vegan en de verpakking is volledig composteerbaar, hoe tof! Deze chocolade wordt voornamelijk toegevoegd aan onze brievenbuspakketjes, zodat de ontvanger lekker een momentje voor zichzelf kan creëren.

Naast mijn webshop zit ik in het laatste jaar van de PABO, ik hoop nadat ik ben afgestudeerd mijn webshop te kunnen combineren met voor de klas staan. Juf worden wil ik al sinds ik kind ben, dus ik ben er bijna!


Werk je alleen of heb je een team?


Ik heb mijn webshop alleen, maar ik krijg regelmatig hulp van mijn vriend. Hij helpt dan met inpakken en denkt soms mee. Bij hele grote opdrachten die snel verzonden moeten zijn, zijn er gelukkig genoeg mensen om mij te helpen. Dan maken we er een paar gezellige momenten van. Het is af en toe wel leuk om met meer mensen bezig te zijn, zo kan ik mijn geluk en het plezier dat ik hierin heb delen.


Hoe ben je op het idee gekomen om Bloem in je Thee te starten?


Ik was in 2019 op wintersport en ik herinner mij nog dat ik tegen iemand zei (die zelf ook een webshop heeft) dat ik niets meer naast mijn studie wil doen. Ik had tot drie jaar daarvoor een website/blog waarop ik schreef over beauty en lifestyle en hiervoor bezocht ik onder andere ook evenementen van grote en kleine merken. Ik ben toen gestopt met bloggen, omdat de online wereld heel erg veranderd was (ik moet toegeven, ik begon al met bloggen in 2009). Ik ben toen gestopt, ook omdat ik meer wilde doen voor anderen en niet meer hele dagen alleen wilde zijn en alleen maar typen.

Terug naar die wintersport, in de laatste nacht droomde ik over ‘mijn’ bedrijf. Ik had alles bedacht in mijn droom, de producten die ik wilde verkopen, de naam, hoe het logo eruit moest zien, de sfeer op de foto’s, alles! En dat terwijl ik theebloemen misschien één keer had gezien, lang geleden!

Dus op de terugreis heb ik gelijk mijn naam vastgelegd, een afspraak gemaakt bij de Kamer van Koophandel en ben ik op zoek gegaan naar waar ik alle producten en materialen kon kopen.

Ik vind het zelf maar een gek verhaal en moet ook altijd lachen als ik dit vertel aan anderen. De meesten reageren dan met “wow, doe mij ook zo’n droom!”Heeft de coronacrisis effect gehad op je bedrijf?


Voordat we in lockdown gingen, verstuurde ik al heel veel brievenbuspakketjes. Bijvoorbeeld toen ik net voor Moederdag op de voorpagina van Nu.nl stond wist ik niet wat mij overkwam, uit paniek gooide ik de webshop dicht (stom!) maar na goed nadenken heb ik de webshop weer open gedaan en is alles goed gekomen.

Sinds de coronacrisis is het aantal brievenbuspakketjes gestegen. Ik zie veel terugkomende klanten, maar ook heel veel nieuwe klanten. Omdat er bij iedere bestelling een handgeschreven boodschap op een kaart komt (de klant kan die aan ons doorgeven, net voordat ze de bestelling betalen) weet ik precies waarvoor de bestelling is. Ik zie heel veel pakketjes met sterkte- en beterschapswensen, gelukkig worden er ook veel pakketjes verstuurd voor een verjaardag, baby of ander mooi nieuws. Omdat mensen voornamelijk thuis moeten blijven, is een brievenbuspakketje een mooie manier om toch te laten weten dat je aan iemand denkt.

Wat ik leuk vind is dat we veel vragen krijgen van bedrijven die hun medewerkers willen bedanken voor hun inzet tijdens deze gekke tijd, ik vind het zo mooi dat bedrijven aan hun medewerkers denken, dat doet mij goed!


Wat is het grootste doel van Bloem in je thee ?


Ik handel naar wat mijn hart bij ingeeft en voornamelijk is het grootste doel dat ik mensen blij maak met de mooie producten, de uitstraling en de prijs. Ik doe bijvoorbeeld niet mee aan kortingen voor Black Friday, omdat ik mijn klanten altijd dezelfde goede prijs en service geef die ze verdienen. Ik hoop dat meer ondernemers hierin zo denken, want dat verdiend de klant, toch?

Een groot doel binnen Bloem in je thee, is dat we werken met zo veel mogelijk biologische producten. Soms is dit er (nog) niet of kies ik voor een product om andere redenen dan dat het biologisch is, maar in de toekomst zou het mooi zijn als al onze producten biologisch zijn. Ik ben al heel erg blij met de chocolade waar ik eerder over schreef, verpakkingen zijn zo belangrijk! Ons opvulmateriaal en onze verzenddozen zijn ook van gerecycled materiaal. En nu werken we nog met plastictape om pakketjes dicht te plakken, maar zodra dit op is gaan we over naar papierentape wat ook van gerecycled materiaal is, het verschil kan al in kleine dingen zitten!

En een leuke bijkomstigheid zou zijn dat ik een paar dagen per week voor de klas kan staan en de andere dagen rond kan komen door Bloem in je thee, dat lijkt mij ideaal!

Stiekem droom ik al jaren van een winkel waar je de hele dag taart kan eten, ik hou namelijk ook van taarten en cake bakken. Deze baksels gebruik ik graag op de foto’s. Thee gaat natuurlijk heel goed bij al dat zoete, dus wie weet ga ik deze droom ook nog eens waar maken in de toekomst!


Wat maakt Bloem in je thee anders dan andere bedrijven in dezelfde branche?


Bloem in je thee is een uniek concept, omdat deze webshop alleen maar bloemen verkoopt. Ik verkoop nu ook honingbos (lijkt op rooibos), dit is geen bloem, maar niet iedereen houdt van bloementhee. Door deze thee wil ik mijn producten voor iedereen geschikt maken. Maar verder denk ik er wel altijd aan om bij mijn concept te blijven, dat maakt mijn webshop herkenbaar en daardoor ook anders en uniek!

En de theebloemen zijn natuurlijk fantastisch, doordat wij ons hier op richten, zijn we ook beter te vinden. Ik hoor om mij heel dat heel weinig mensen dit product kennen maar wel heel nieuwsgierig zijn, hoe leuk is dat!?

Ik kan nog meer redenen bedenken, maar een hiervan is ook de foto’s die we op onze site hebben. Ik hou van de warme sfeer op de foto’s, ik probeer de standaard productfoto’s te vermijden. Heel soms als ik niet kan wachten om het product op de site te zetten dan gebruik ik ze, maar dit is altijd maar tijdelijk. Ik maak zelf de foto’s, ik wil er dan wel echt de tijd voor nemen. Maar al die tijd en liefde zie je er ook in terug.


Waar kunnen mensen Bloem in je thee vinden?


Als je nieuwsgierig bent geworden, kun je naar www.bloeminjethee.nl gaan. Maar natuurlijk zit Bloem in je thee ook op Instagram en Facebook!Nu jullie Angela en Bloem in je thee wat beter kennen zou ik zeker even een kijkje nemen op haar website! Bloem in je thee is binnenkort terug te vinden in The Secret Box van februari, deze is verkrijgbaar v.a. 01-02-21.


Iedereen die via The Secret Scents een bestelling plaatst bij Bloem in je Thee ontvangt een leuk extra’tje. Laat dit weten in de opmerkingen van je bestelling.


Liefs,

Kelsey - The Secret Scents

75 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page