top of page

De nieuwste trend: Fragrance zoning.Geuren kunnen een enorme rol spelen in hoe jij je op een moment voelt. Denk hierbij bijvoorbeeld de geur van de bakker, die je linkt aan heerlijke verse broodjes in de ochtend. Of de geur van wanneer je een spa binnen stapt, van deze geur zul je gelijk ontspannen worden. Hoe intens of subtiel een geur ook is, het doet iets met je. Dat is precies van Fragrance Zoning is, maar dan in huis.


Bij Fragrance zoning worden de ruimtes in huis en de momenten van de dag onderverdeelt in gevoelens. Hoe wil jij je voelen wanneer je s'ochtends uit bed stapt en welk gevoel wil je opwekken wanneer je achter je bureau zit? Door hierbij voor de juiste geurnoten te kiezen zal je gevoel hierbij beïnvloed worden.


Het onderverdelen van de verschillende ruimtes is vrij gemakkelijk, bijvoorbeeld de woonkamer, keuken, badkamer, slaapkamer en kantoor. Aan al deze ruimtes kun je een gevoel koppelen, een voorbeeld hiervan is dat je in de slaapkamer de ontspanning opzoekt maar in je kantoor juist de nodige motivatie nodig hebt.Energie.

Citrusgeuren zoals citroen, limoen, sinaasappel en grapefruit hebben een energie opwekkend effect. Ze zorgen voor de juiste prikkels in je brein waardoor je uitgerust en opgewekt zult zijn. Deze geuren zijn dus perfect voor de ruimtes in huis waar jij in de ochtend je dag begint.


Rust & ontspanning.

Lavendel, vanille en houtnoten zullen je brein de tegenovergestelde prikkels geven en zorgen juist voor rust en ontspanning. Dit zou dus weer beter passen in de slaap en/of badkamer waar jij geheel tot rust kunt komen.


Concentratie & motivatie.

Pepermunt, rozemarijn, jasmijn en kaneel zorgen voor focus. De juiste hoeveelheid ontspanning om stress te verminderen met voldoende energie om door te gaan. Een perfecte combinatie voor in een kantoor of werkruimte.


Al deze geurnoten zijn ook te combineren om zo per ruimte een perfecte geur zone te creëren. Kijk goed naar welk gevoel je wilt opwekken in verschillende ruimtes in huis en op welke momenten van de dag. Begin jij iedere ochtend rustig met een vers bakje koffie op de bank, kies dan voor een wat frissere geur zodat jij daarna opgewekt je dag kunt voortzetten. Wanneer je s'avonds thuis komt na een lange dag werken, kun je beter voor een warmere geur gaan die je voorbereidt op een heerlijke nachtrust.


Maak jij al gebruik van fragrance-zoning of had je er nog nooit van gehoord?


17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page