top of page

The Secret Business #3, Molly & Oos.Molly&Oos (Voorheen Molly&Me) is een webshop die ik zelf al een hele tijd volg en waarvan ik denk dat de meeste hondenliefhebbers ze wel kennen. Een webshop vol (gepersonaliseerde) hondenaccessoires, snacks & goodies voor viervoeters. Ik mocht Miranda interviewen en in deze blog lezen jullie haar antwoorden op mijn vragen.


Zou je je even kort voor willen stellen zodat mensen weten wie je bent en wat voor bedrijf je hebt?

Mijn naam is Miranda. Mijn allereerste webshop startte ik al in 2008, deze was gericht op zelfgemaakte en ontworpen meisjeskleding en accessoires. Mijn eigen dochter was op dat moment klein en dit was geweldig om te doen. Daarnaast maakte ik ook toen al grafische ontwerpen voor webshops. Nadat mijn dochter ouder werd ben ik een aantal jaar gestopt omdat het allemaal te druk werd. Toen we Molly kregen ging het weer kriebelen en sinds 14 februari 2022 run ik nu de webshop Molly&Me. De leukste webshop voor honden en hun baasjes.


Vanaf 2 januari dit jaar is de naam aangepast naar Molly&Oos omdat onze Molly er een broertje bij heeft gekregen. Molly&Oos is dé webshop voor al jouw hondenspeeltjes, accessoires, penningen, sweaters, mokken, posters, kaarten, shoppers, gezonde snacks en nog veel meer! Onze webshop is helemaal gericht op honden en je vindt bij ons ook veel gepersonaliseerde artikelen. Met heel veel liefde gemaakt.

 

En wie zijn Molly en Oos?

Molly is een Berner Sennen van net 3 jaar oud en Oos is een Golden Retriever van nu 17 weken.Wat is jouw reden achter het oprichten van Molly&Oos?

Toen ik wist dat Molly bij ons zou komen wonen eind 2021 had ik nog een paar weken om allerlei leuke dingen uit te zoeken en te kopen. Online kwam ik verschillende mooie speeltjes, snacks en accessoires tegen en dacht hoe leuk zou het zijn om deze zelf te gaan verkopen? Het idee was geboren. Ik begon gelijk met het opzetten van Molly&Me, het ontwerpen van de website, ontwerpen van het drukwerk en ging op zoek naar mooie, leuke maar vooral originele merken die je (nog) niet overal tegenkomt. Uiteraard werd de webshop vernoemd naar Molly.


Op Valentijnsdag 2022 ging Molly&Me open en mochten we gelijk al heel veel mooie bestellingen met heel veel liefde en plezier inpakken. De webshop groeide snel en had al gelijk een hoop vaste klanten. Veel honden en hun baasjes wisten ons snel te vinden. En nog steeds.


Wat is je favoriete item uit je eigen shop?

Een favoriet uit mijn eigen webshop kiezen is heel moeilijk. De meeste items ontwerp ik zelf dus vindt het uiteraard allemaal even leuk maar als ik toch moet kiezen kies ik de sweaters, deze zijn ook bij klanten favoriet.Welk item zou je graag nog aan je shop toevoegen aankomend jaar?

Op het moment is er niet echt iets wat ik toe zou willen voegen aan de webshop. Toen we in januari opnieuw open zijn gegaan onder de nieuwe naam heb ik al een aantal nieuwe items toegevoegd. Ook vind ik dat te veel items alleen maar voor verwarring kunnen leiden.


Wat vind je de leukste en minst leuke taak binnen je bedrijf?

Ik denk dat iedereen met een webshop hetzelfde minder leuk vindt, de administratie. Ook het feit dat je 24/7 open en bezig bent kan minder zijn, tenzij je dit zelf een beetje in de gaten houdt.


Het leukste vind ik het inpakken en versturen van de bestellingen. Dit is elke keer weer zo leuk om te doen, daarom zorg ik er ook voor dat onze pakketjes er altijd leuk uitzien en het een feestje is om uit te pakken. Ook het personaliseren van bijvoorbeeld een bandana, penning of verjaardagsbox is superleuk. Heel persoonlijk.
Doe je alles binnen je bedrijf alleen of zijn er andere die je helpen?

Ik doe echt alles zelf van het ontvangen van de bestellingen tot het wegbrengen naar het PostNL punt. Ik zou dit ook niet los kunnen laten. Zou dan nog alles gaan controleren.


Wat hoop je nog te bereiken in 2024?

Natuurlijk hoop ik elk jaar weer iets te groeien. Nog meer hondjes en hun baasjes blij te kunnen maken. Ook wil ik me daarom meer inlezen in SEO en zo de webshop elke keer iets verbeteren.Waar kunnen mensen je vinden?

Mensen kunnen ons vinden onder www.mollyandme.nl (Binnenkort www.MollyandOos.nl)

De URL is nog niet aangepast naar de nieuwe naam, dit doe ik geleidelijk. Ook kun je me vinden op Instagram.


Miranda heeft naast Molly&Oos ook nog een andere website (www.mollysworld.nl) waar ze kleurrijke hoodies, mokken en kaarten verkoopt en daarnaast branding & drukwerk diensten aanbiedt. Dus neem ook zeker op deze website even een kijkje.


Ik wil Miranda, Molly & Oos ontzettend bedanken voor hun tijd en het geven van de leuke uitgebreide antwoorden. Mochten jullie Molly&Oos nog niet kennen, neem dan natuurlijk even een kijkje op de website. Met de kortingscode 'THESECRET' ontvang je 10% korting op je bestelling.

59 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page