top of page

Het nieuwe jaar goed beginnen, zo doe je dat!2021 is een feit, nu kunnen we 2020 eindelijk met liefde en plezier achter ons laten want wat een jaar is het geweest. 2020 was een jaar dat voor vele anders uitpakte dan verwacht en dat we 2021 ook niet op de aller beste voet binnenwandelen wil niet zeggen dat we nog een jaar de prullenbak in hoeven te gooien. Dit jaar wordt beter, fijner en hopelijk succesvoller.


Om een jaar goed te beginnen zijn er natuurlijk een aantal voorbereidingen die je kunt treffen zoals het opruimen van je kledingkast, het uitzoeken van de keuken of onafgemaakte projecten eindelijk eens afmaken. Ben jij niet zo'n held in dat soort taken, geen probleem. In deze blog deel ik een aantal tips met je die je helpen bij het toch goed beginnen van een nieuw jaar.


Zoek je kaarsen eens uit.

Ha, lekker typisch. Na-tuur-lijk moet deze blog ook een onderdeel hebben waar The Secret Scents in voorkomt, maar even serieus, hoeveel rondslingerende kaarsen heb jij in huis? Geen idee? Precies, doe daar iets aan. Dit geldt niet alleen voor kaarsen maar voor alles wat met geur te maken heeft.


Je neus went gemiddeld binnen 3 maanden aan geuren, wat inhoud dat je jouw lievelingsgeuren na die tijd dus niet meer zo ruikt als eerst. Het is dus verstandig om die reed diffuser op het toilet, of die kaars in de woonkamer die je nooit brandt omdat 'ie te mooi is, eens in de zoveel tijd te wisselen. Je huis ruikt en voelt gelijk weer als nieuw!


Upgrade je lievelingsplekjes in huis.

Nu misschien ook jij (gedeeltelijk) thuiswerkt zul je ook veel op één plek in huis zitten, of dit nu in de woonkamer is of in een thuiskantoor. Dat de plek waar je werkt opgeruimd moet zijn voor meer rust weten we ondertussen allemaal maar het is bewezen dat kleine veranderingen en verbeteringen een positief effect hebben op je mentale gevoelens. Het hoeft niet allemaal vernieuwd te worden maar door meubels en accessoires net een ander plekje te geven krijgt de hele ruimte een upgrade.


Maak een Visionboard.

Hier heb je vast al eens van gehoord, visionboards. Voor de een is het een leuk project, voor de ander veel te ver gezocht. Ik geloof oprecht in deze manier van visualiseren en ik ben er dan ook echt van overtuigt dat het werkt. Wat de bedoeling is leg ik je even in het kort uit. Een visionboard een een collage van afbeeldingen en quotes die jou ideale jaar weergeven. Dit kun je doen op papier, canvas of bijvoorbeeld digitaal. Nadat je het bord hebt gemaakt zet je het ergens in huis (of als achtergrond op apparaten) waar je het vaak ziet. Hierdoor zul je onbewust bezig zijn met het behalen van bepaalde doelen.Creëer een wishlist.

Iedereen heeft een wishlist, niet iedereen heeft deze ergens beschreven. Het is net als bij het stellen van doelen super belangrijk om deze duidelijk in beeld te brengen. Het maakt niet uit of een wishlist realistisch is of niet, dromen mag. Door een wishlist op te stellen werk je onbewust naar die doelen toe. Als jij bijvoorbeeld een auto zou willen kopen, weet je dat je daar extra hard voor moet werken en sparen etc.


Stel nieuwe haalbare doelen.

Hoe zit het met de doelen die je een tijd geleden stelde? Heb je ze behaald? Zo niet? Hoe komt dat en wat gaat er nodig zijn om een doel de volgende keer wel te behalen? Kijk eens naar je doelen die je had en maak op basis daarvan nieuwe doelen voor het aankomende jaar. Er verandert veel in een jaar en dus is het belangrijk dat je doelen daarop aangepast zijn. Zorg er wel voor dat je verschillende doelen stelt voor jezelf, niet alleen doelen op jaarbasis maar bijvoorbeeld ook wat deze week of deze maand je doelen zijn.


Treedt eens buiten je comfort zone.

Door nieuwe dingen te proberen krijg je veel voldoening en misschien zelfs wel een kick. Probeer eens iets wat je normaal gesproken nooit zou doen, misschien pakt het wel super goed uit. Het kan namelijk zijn dat dit veel verandert in je dagelijkse patroon. We zullen dit jaar toch al meer thuis zitten dan we gewend zijn dus een leuke verandering is juist goed.


Hopelijk hebben jullie iets aan mijn tips gehad, laten we ondanks alles van 2021 een topjaar maken!


Wat doe jij/heb jij gedaan om dit jaar goed te beginnen?


Liefs,

Kelsey

20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page