top of page

Meer geur van je Reed Diffuser.Reed diffusers zijn een ideale manier van langdurige geurverspreiding. Je zet de flacon neer op de gewenste plek, plaatst de reedsticks in de flacon en voila! De geur zal verspreidt worden. Je hoeft er niks meer aan te doen, zou je denken..


Het kan zijn dat je de reed diffuser na een tijdje minder gaat ruiken of zelfs helemaal niet meer ruikt, dit kan verschillende redenen hebben en die bespreken we graag met je.


De juiste reed diffuser.

De kwaliteit van de reed diffuser speelt natuurlijk de grootste rol. Het prijsverschil van reed diffusers varieert enorm en dat is niet voor niets. De prijs wordt vaak bepaald aan de hand van de hoeveelheid geurolie die de reed diffuser bevat, hoe hoger dit percentage is t.o.v. de overige ingrediënten, hoe meer geur er verspreidt zal worden en daar zal de prijs ook naar zijn. Geurolie is vaak namelijk het meest kostbare ingredient. Daarnaast bevatten veel "goedkopere" reed diffusers alcohol, de kosten hiervan zijn erg laag waardoor deze varianten voor een lagere prijs aangeboden kunnen worden. Het nadeel van reed diffusers met alcohol is dat ze veel minder lang meegaan.


De reedsticks.

Diffuser betekend verdeler, er zijn ontzettend veel verschillende soorten diffusers. Wat een reed diffuser een reed diffuser maakt zijn de reedsticks. De stokjes die de geur in dit geval verspreiden. (Zo heb je ook diffusers met een houten dop voor bijvoorbeeld in de auto of air diffusers die de geur verspreiden d.m.v. lucht.) De reeds bepalen dus ook de hoeveelheid geurverspreiding. Wij kiezen ervoor om onze reed diffusers te leveren met zes reedsticks omdat dit naar onze mening de juiste hoeveelheid is. Je kunt ervoor kiezen om minder reedsticks in de flacon te zetten, de geur wordt dan subtieler. Wanneer je meer reedsticks in de diffuser zet zal de geur intenser zijn maar raakt de flacon ook sneller leeg.


Het is belangrijk om bij het eerste gebruik de reedsticks in de flacon te zetten en ze daarna om te draaien zodat de kant met de vloeistof naar boven wijst. Daarna kun je de sticks eens in de zoveel tijd omdraaien voor een extra geurboost.


Onze reed diffusers zijn hervulbaar, zo hoef je niet iedere keer een nieuwe flacon te kopen. Houdt er wel rekening mee dat de reedsticks verstopt kunnen raken. Wanneer de reedsticks te lang staan hoopt de vloeistof zich op in de kanaaltjes van de sticks en raken ze verstopt, je kunt dan het beste nieuwe reedsticks gebruiken. Dit kan een reden zijn dat je de reed diffuser minder goed ruikt.


De plaatsing van de flacon.

Natuurlijk, je kunt de reed diffuser overal in huis neerzetten maar de door jou gekozen plek kan super afhankelijk zijn van de hoeveel geur die verspreidt wordt. Zo raden wij het altijd aan om je reed diffuser op een plek te zetten waar je regelmatig langs loopt, zo neem je de geur als het waren mee in de lucht. Ook kan het helpen als de reed diffuser om een warmere plek staat, maar niet in direct zonlicht. Direct zonlicht kan dan weer de geurdeeltjes beschadigen en de geur veranderen. Op een dressoir of de salontafel is dus een perfecte optie.


In kleinere ruimtes zal een reed diffuser altijd een intensere geur verspreiden dan in hele grote ruimtes, voor grotere ruimtes zou je dan kunnen kiezen voor een geurbrander en wax melts.


Let op dat de diffuser altijd buiten het bereik van kinderen en huisdieren staat.


Bekijk hier onze Reed Diffusers.


31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page