top of page

The Secret Business #2, ROOCY The Label

Bijgewerkt op: 8 jun. 2023

ROOCY, een prachtig merk opgericht door twee vriendinnen. Een business die gerund wordt met veel passie en plezier en dat straalt er vanaf. Ik stelde ze een aantal vragen om jullie kennis te laten maken met de de meiden achter het bedrijf, hun fantastische merk en hun liefde voor mooie (handgemaakte) producten.


Wie zijn jullie en wat voor bedrijf hebben jullie?


ROOCY The Label is begonnen in 2018 en is gevestigd in Nederland. Opgericht door twee vriendinnen Romee & Coco, die een grote passie voor mode hebben. De naam ROOCY [Roe-kie] vertegenwoordigt zowel onze namen als het feit dat wij geloven dat iedereen zijn doelen kan bereiken. ROOCY The Label ontwerpt fashion items die handgemaakt zijn in Marrakech en worden gepersonaliseerd in Eindhoven.


Meer weten over die Romee & Coco zijn? Lees hier hun verhaal!
Wat was voor jullie de grootste reden om ROOCY op te richten?

Romee ging 4 jaar geleden met een vriendin op stedentrip naar Marrakech en kocht daar een strandtas met haar naam erop. Toen ze terug kwam kreeg ze er zo’n leuke reacties op dat wij dachten; dit is business! Niet veel later reisden we samen af naar Marrakech en werden we meteen geïnspireerd door de cultuur, de mensen en de materialen. De voornaamste reden dat we besloten zaken te doen in Marrakech is dat alles met de hand wordt gemaakt. De kans om samen een droom te verwezenlijken werd tijdens deze trip naar Marrakech werkelijkheid.


Werken jullie met twee of meer personen binnen het bedrijf?

Wij merken zijn tweëen met heel veel passie in het bedrijf.


Wat onderscheidt ROOCY van andere tassenmerken?

Alle producten van ROOCY The Label zijn handgemaakt én te personaliseren. Zo kan je ieder item helemaal voor jezelf maken! Denk bijvoorbeeld aan initialen, je sterrenbeeld of je lucky number op je favoriete ROOCY item. Tegenwoordig is bijna alles wat je in de winkels ziet hangen massaproductie. Met ROOCY The Label wilde wij het tegenovergestelde hiervan bieden aan de klant. Een product dat speciaal voor hen gemaakt is. Daarnaast zijn wij ook van mening dat je een product niet koopt voor een korte tijd, of omdat het trendy is. Maar juist omdat een uniek product wil met een persoonlijke touch die bij jou als persoon past.Hoe worden jullie tassen gemaakt?

ROOCY ontwerpt al haar items zelf en laat de items maken op ambachtelijke wijze in Marrakech, door de beste vakmensen. Ieder product wordt steek voor steek met veel zorg en liefde in elkaar gezet zonder dat er machines aan te pas komen. Hierdoor is geen enkel item hetzelfde en geen enkel item perfect. Dit weerspiegelt ook de werkelijkheid, want imperfectie is dé realiteit. Het personaliseren doen we zelf, met de hand. Zo is het altijd speciaal voor de klant gemaakt.


Wat hopen jullie te bereiken bij jullie eigen klanten of wat willen jullie hen meegeven wanneer ze een product van jullie kopen?

‘No one is you & that’s your power’. ROOCY wil iedereen aanmoedigen om zelfverzekerd, onafhankelijk en vooral ook uniek te zijn. Wij creëren producten met een unieke gedachten erachter omdat ieder persoon uniek is en dit ook mag uitdragen.


Wat is onmisbaar in jullie eigen tas?

Coco: Smintjes!

Romee: Handcreme :)


Welk item is jullie favoriet?

Coco: de ‘FEMME’ bag is mijn favoriet. Perfect voor werk maar omdat de tas compact is ook heel goed mee te nemen voor een dagje stad.Romee: mijn favoriet is onze eerste leren tas, de ‘MOON’ bag. Een ideale tas voor elke gelegenheid; een heel fijn en ruim model waar stiekem heel veel in past én een tas dat bij elke outfit matcht!


Waar kunnen we jullie online/offline vinden?

Je kan ons online vinden op www.roocythelabel.nl en @roocy.thelabel op de socials. Daarnaast staan we zaterdag 5 november ook op een hele leuke Winterfair bij de Leemerhoef in Waalre. Daar kan je onze producten fysiek komen bewonderen en kunnen sommige producten zelfs on-the-spot voor je worden gemaakt.


Ik wil Romee en Coco ontzettend bedanken voor hun tijd en het enthousiasme dat in de antwoorden is terug te lezen. Neem zeker even een kijkje op de socials van ROOCY en vergeet niet om even de website te bezoeken. Deze meiden gaan het ver schoppen met hun merk, dat weet ik zeker.
90 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page