top of page

Thuiswerk-tips


Foto: Corinne Kutz

Best wel even wennen he? Om ineens zo veel thuis te werken? Ik denk dat iedereen hier wel even struggles mee heeft gehad, ik in ieder geval wel.. Om het thuiswerken iets comfortabeler te maken, heb ik voor jullie een aantal tips op een rijtje gezet die het een stuk makkelijker (en leuker!) maken om de hele dag productief te blijven in je eigen home-office.


Een goede werkplek

Het kan heerlijk zijn om met je laptop en een kop koffie op de bank neer te ploffen, maar werken aan een bureau of tafel zorgt voor routine en zal wonderen doen voor je concentratie en voor je rug!


Foto: Sven Brandsma

Clean

Plan 10 minuutjes in je ochtend in, om je tafel leeg te maken en je spullen klaar te leggen. Dit kun je natuurlijk ook alvast de avond van tevoren doen. Zo heb je een overzichtelijke werkplek en kun je dit ook makkelijker bijhouden.Een fijne sfeer

Ken je dat gevoel, dat je op de bank zit met een fleecedeken, een kop koffie en fijne muziek op de achtergrond? Dat is echt genieten hè? Deze sfeer kun je natuurlijk ook creëeren in je eigen thuiskantoortje! Maak het gezellig met bijvoorbeeld kaarsjes en je favoriete waxmelt, verse bloemen of plantjes, zet een lekkere playlist aan, pak er een fijne fleecedeken bij en doe je lievelingssloffen aan. Een goede sfeer en comfort doen een mens goed!


Een lichte omgeving

Werken met genoeg daglicht is ontzettend belangrijk, je voelt je niet alleen wakker door zonlicht, maar lezen gaat ook veel makkelijker en je krijgt veel minder snel last van hoofdpijn! Doe je gordijnen open of zet een bureaulampje neer! Kaarslicht is ook fijn en dat voelt ook nog eens ontzettend gezellig!


Korte pauzes

Las korte pauzes in, pak even een stuk fruit om jezelf weer op te laden. Een mandarijn is het perfecte stuk fruit voor dit moment, omdat je eerst de mandarijn moet pellen. Zo verleg je de aandacht helemaal en dit is perfect om die werk-modus even te doorbreken!Tip!

Denk bij je keuze van waxmelts aan frisse geuren! Deze kunnen je een energieboost geven zodat je met een opgewekt gevoel aan je bureau zit!82 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page