top of page

Wat zijn waxmelts en hoe gebruik je ze?


Wat zijn waxmelts?

Waxmelts zijn geurblokjes die je in een geur/waxbrander legt. Onder in de brander zet je een waxinelichtje die je wax boven in de brander verwarmt. Het is een alternatief voor geurkaarsen waarbij meer geur wordt verspreidt en je vaker kunt wisselen tussen geuren. Bij The Secret Scents kun je kiezen voor verschillende soorten waxmelts.


De samples zijn een makkelijke manier om meerdere geuren te proberen, om zo te bepalen welke geuren het beste bij jou passen. De samples kunnen in een keer gebruikt worden in de brander.


De waxmelts zijn de meest gebruikelijke in ons assortiment. Je kunt de melt het beste in 2 of 4 stukken breken/snijden om te voorkomen dat de brander overstroomt. Meestal zal 1/4e van een waxmelt voldoende zijn.

De waxbars zijn de waxmelts met de meeste inhoud en worden vaak gekocht door diegene die weten welke geuren ze het lekkerst vinden ruiken. In verhouding ben je voordeliger uit met een waxbar. De waxbar bestaat uit 6 blokjes die makkelijk te breken zijn, 1 a 2 blokjes is vaak voldoende om je huis heerlijk te laten ruiken.


Voor welke variant waxmelt je gaat is dus helemaal aan jou.

Hoe gebruik je waxmelts?

Voor het gebruik van waxmelts heb je het volgende nodig.

Het gebruik van waxmelts is super makkelijk. Zorg er allereerst voor dat de brander op een stabiele, hittebestendige ondergrond staat buiten het bereik van kinderen en huisdieren. Je steekt het waxinelichtje aan en zet deze onder in de brander. De vlam zal het schaaltje van de brander nu verwarmen waardoor de wax zal smelten. Haal de waxmelt uit de verpakking en breek deze eventueel zodat je +- 10 a 20 gram hebt. Leg de wax in het schaaltje van de brander en voila! De heerlijke geur zal zich nu gaan verspreiden.


Vind je de geur wat te heftig? Blaas dan het waxinelichtje uit op het moment dat de wax volledig gesmolten is. De wax zal namelijk nog enige tijd doorgeuren.Hoe verwijder je wax uit de brander?

Het verwijderen van de wax is bijna net zo makkelijk als het gebruik en hier zijn verschillende manieren voor. Een van die manieren gebruiken wij zelf en vinden wij persoonlijk het fijnst.


De wax in de brander is vergaat niet en is "op" als er geen geur meer vanaf komt, de wax moet dan verwijdert worden om gebruik te kunnen maken van een nieuwe geur. Je steekt het waxinelichtje aan en laat de wax volledig smelten in de brander. Wanneer de wax gesmolten is leg je een aantal watten boven in de brander. De watten nemen de wax in zich op waardoor je deze na 20-30 seconden weer kunt verwijderen. Let op, de wax is heet. Haal daarna nog even een tissue door de brander om de laatste restjes wax te verwijderen en je brander is klaar voor een nieuw geur.


Dit is zo'n beetje alles wat je moet weten over het gebruik van waxmelts, mocht je verder nog vragen hebben mag je ons natuurlijk altijd een berichtje sturen.


Liefs,

Kelsey

The Secret Scents


46 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page