top of page

Welk geurproduct het beste bij jou past.Er zijn ontzettend veel verschillende geurproducten waar je uit kunt kiezen, maar hoe weet je nou welk product het beste bij jou en jou wensen past? In deze blog ga ik je helpen bij het vinden van jou perfecte geurproduct en de verschillende werkingen hiervan.Waxmelts zijn kleine geurblokjes die je (of een deel daarvan) in een geurbrander legt. De wax zal smelten en de geur door de ruimte verspreiden. Waxmelts zijn er in veel verschillende geuren en zijn ideaal voor als je iets zoekt waarbij je regelmatig de geur kunt verwisselen. Doordat het percentage geurolie hoger ligt dan bij de meeste andere geurproducten verspreidt een waxmelt veel geur in een korte tijd. Ook nadat de brander niet meer brandt, zal de geur zich nog verspreiden. Dit product is ideaal om een grotere ruimte te voorzien van een heerlijke geur. Waxmelts zijn over het algemeen betaalbaar waardoor je verschillende geuren zou kunnen proberen.


Wij hebben ook Sample kits online staan met 6 of 12 verschillende geuren om te proberen, je kunt deze geuren zelf kiezen of je laten verrassen.Geurkorrels kunnen op verschillende manieren gebruikt worden. Je kunt ze bijvoorbeeld opzuigen met de stofzuiger zodat er een heerlijke geur verspreidt wordt tijdens het stofzuigen, in een zakje in de kledingkast hangen of onder in de vuilnisbak strooien om vieze geurtjes tegen te gaan. Geurkorrels zullen in een open ruimte niet veel geur verspreiden omdat er relatief een kleine hoeveelheid gebruikt wordt. Ik ben persoonlijk het meest blij met de korrels in de stofzuiger, naast de geur die verspreidt wordt houdt het ook vieze geurtjes tegen die anders verspreidt zouden worden. Dit maakt stofzuigen een stuk leuker.


Dit product is dus eerder bedoeld om vieze geurtjes tegen te gaan, het zal zeker een geur verspreiden maar die intensiteit zal nooit hetzelfde zijn als bij bijvoorbeeld waxmelts.Geurhangers zijn hangers gemaakt van wax met een hoog geurpercentage en zijn bedoeld voor kleinere ruimtes zoals een toilet, hal of kledingkast. Je kunt een geurhanger ook om de hals van een vaas hangen als extra accessoire. Geurhangers zijn sterk van geur maar omdat hierbij geen warmte aan te pas komt is de geurverspreiding gemiddeld.Room- & Linnensprays zijn ideaal van een plaatselijke geurverspreiding. Je kunt de spray door de ruimte verspreiden of op stof zoals meubels, gordijnen, vloerkleden, autobekleding en beddengoed. Op stoffen ondergronden zal de geur langer blijven hangen. De geurintensiteit is luchtiger bij room- en/of linnensprays en is dus ideaal als je je huis een frisse, heerlijke geur wil geven.


Let er bij het aanschaffen van een huisspray op of deze ook geschikt is voor textiel, dit zijn ze namelijk niet allemaal.Diffuser staat voor verspreiding en is een heel breed begrip. De geur van reed diffusers wordt vaak verspreidt door middel van hout, kurk of fiber. Wij hebben zelf twee soorten diffusers in ons assortiment, voor in huis en voor in de auto. Beide diffusers verspreiden de geur door middel van hout.


Reed diffusers zijn bedoeld om langdurig een gelijkmatige geur te verspreiden. Je kunt de reeds eens in de zoveel tijd omdraaien voor extra geur. Nadat de reed diffuser op zijn plek staat hoef je er verder ook niet meer naar om te kijken. Niks om aan te steken en geen geur om te verwisselen. Het is slim om een reed diffuser op een plek te zetten waar je regelmatig langsloopt, de luchtstroom zal de geur meenemen waardoor je telkens vlagen geur ruikt.


De diffusers in de auto verspreiden de geur door de beweging van het rijden. De houten dop zuigt zich vol met de vloeistof en door beweging komt de geur vrij.Erg bekend en groot favoriet bij vele, geurkaarsen. Geurkaarsen zijn verkrijgbaar in veel varianten, maten en geuren. Geurkaarsen zorgen voor een extra beetje sfeer in huis en dat maakt ze dan ook zo populair. Toch zijn er wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf van een kaars.


Er zijn verschillende soorten wax waarvan de kaars gemaakt kan zijn, paraffine en soja zijn de meest bekende. Soja is een plantaardige variant op paraffinewax en heeft persoonlijk mijn voorkeur. Een aantal nadelen aan parrafinewax is dat het chemicalien bevat en er vaak roet vrijkomt tijdens het branden, dit kan voor vlekken op de muur zorgen. Een voordeel van parrafinekaarsen is dat je deze zonder zorgen uren aan een stuk kunt branden en deze ze zijn goedkoper.


Sojawax is dus plantaardig waardoor er geen chemische stoffen vrijkomen tijdens het branden van de kaars, dit is dus volledig veilig voor kinderen en huisdieren om dit in te ademen. Soja kaarsen hebben wel iets meer zorg nodig. Zo is het belangrijk dat de lont ingekort wordt iedere keer voordat je de kaars brandt, zo blijft de vlam mooi klein en brandt je kaars niet te snel op. Daarnaast zijn soja kaarsen luxe kaarsen en dus niet bedoeld om uren aan een stuk te branden, hierdoor zal de wax te heer worden en kunnen verbranden.


De geurintensiteit van kaarsen verschilt ontzettend maar over het algemeen is die vrij sterk. Ook onze geurkaarsen zullen jou huis heerlijk laten ruiken.


 

Nu je de verschillen weet tussen alle verschillende geurproducten kun je voor jezelf nagaan welk product het beste bij jou past. Welk product denk jij dat dat is?


Ik ben persoonlijk het meest fan van waxmelts en reed diffusers. Ik ben erg benieuwd naar jullie mening!


Geniet van alle heerlijke geuren en bedankt voor het lezen.


Liefs,

Kelsey


26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page